Saariniemenkatu 2, Helsinki

 • 417 000 €
 • 45m2
 • 2h+avok+kph+vh (yj:n mukaan 2h+kk+kph)
 • Kerrostalo
 • 1908

Esittely

Yhteystiedot ja esittelyt

Yhteystiedot
 • Karolina Mattsson-Nordberg
 • Nord LKV Oy
 • karolina@nordlkv.fi
 • 050 4754 661

Asunnon perustiedot

Kohdenumero21520651
Sijainti
 • Hakaniemi, Siltasaari, Kallio
 • Saariniemenkatu 2
 • 00530
 • Helsinki
TyyppiKerrostalo
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä2h+avok+kph+vh (yj:n mukaan 2h+kk+kph)
Asuinpinta-ala m²45 m²
Yhteensä m²45 m²
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Lisätietoja pinta-alastaHuoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen, isännöitsijäntodistuksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 45 m². Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu.
Kerros3
Kerroksia4
Rakennusvuosi (päättynyt)1908
Käyttöönottovuosi1908
Vapautuminen2-3 kk kaupanteosta sopimuksen mukaan.

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta417 000 €
Myyntihinta417 000 €
Yhtiövastike256,50 €
Vesimaksu
 • 27
 • €/hlö/kk
Lisätietoja maksuistaVesimaksuennakko 27 €/hlö/kk. Yhtiö omistaa huoneiston A1 (192 m²), josta rakennuslupaprosessi meneillään, ja siitä erotaan asuinhuoneistoksi n. 130 m² ja liiketilaksi n. 60 m². Asuinhuoneistoksi muutettava tila myydään ja liiketila jää yhtiölle, ja se vuokrataan. Varsinaisessa yhtiökokouksessa 22.05.2024 päätettiin valtuuttaa hallitus perimään tai jättää perimättä enintään kolmen kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet tarvittaessa sekä päätettiin myöntää valtuudet hallitukselle muuttaa pääomavastikkeita tarvittaessa vastaamaan lainanhoitokuluja. Päätös on voimassa tästä yhtiökokouksesta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti.

Asunnon lisätiedot

Tilojen kuvausVaatehuoneessa hylly-ja kaappitilaa, ja Inarian peililiukuovi makuuhuoneeseen.
Asuntoon kuuluu
 • kaapeli-tv
YleiskuntoHyvä
Tehdyt korjauksetAsunto remontoitu kokonaan v.2022 linjasaneerauksen yhteydessä; keittiö, kylpyhuone, vaatehuone, seinät ja katot maalattu, keittiössä katto uusittu, lattia hiottu ja lakattu. Em. korjauksiin liittyvät suunnitelmat ja asiakirjat on toimitettu yhtiölle.
EnergialuokkaD2007
Lämmitysjärjestelmän kuvausKauko, muu

Asunnon tilat ja materiaalit

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: tiili
Katto
 • harja
 • pelti
Keittiön kuvaus
 • Vaalea laadukas Puustellin keittiö. Jääpakastinkaappi Electrolux, In-Nova Smart liesituuletin ja muut kodinkoneet Bosch; induktioliesi, erillisuuni, astianpesukone, mikroaaltouuni. Seinät maalattu, välitila maitolasi, puulattia.
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Suihku, suihkuseinä, peilikaappi, allaskaappi, seinäkaappi, wc-istuin, pesukoneliitäntä. Seinät ja lattia laatta sekä lattialämmitys.
Olohuoneen kuvaus
 • Olohuone, yhdellä seinälla korkeat vaatekomerot. Seinät maalattu ja puulattia.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Makuuhuone, jonka yhteydessä vaatehuone. Seinät maalattu ja puulattia.

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimiAsunto Oy Pitkänsillanranta 13
Isännöitsijän yhteystiedotJorma Alatorvinen Isännöinti Kauvanto Kansakoulukuja 3 B, 00100 Helsinki kauvanto@kauvanto.fi 0407214000
Taloyhtiössä muutaHuoneistokohtainen kellarivarasto ja ullakkovarasto, urheiluvälinevarasto, kaapelitelevisio, Telia Kiinteistöyhteys Kuitu M50. Kellarikerroksessa varastot 2 kpl, yht. 188 m². Yhtiö on hankkinut osakehuoneiston A 1 omistukseensa 21.06.2023. V.2023 tilinpäätöksen mukaan yhtiön maksuvalmius on hyvä. A1 huoneiston jakoon liittyvät alustavat remonttityöt on alkaneet (jako asuinhuoneistoon ja liiketilaan). YJ.n 6 § Osakkeenomistajan kunnossapitovastuu: yhtiö vastaa asunto-osakeyhtiölain 4 luvun 2 §:n nojalla lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihdon perusjärjestelmien kunnossapidosta. Sähköjärjestelmissä yhtiön kunnossapitovastuu ulottuu märkätilojen sähköjärjestelmien lisäksi muualla huoneistossa vain sähköjohtojen kunnossapitoon huoneistokohtaiseen ryhmäkeskukseen saakka. Osakas vastaa käytössä olevien tulisijojen ja takkojen sekä niiden vaatimien hormien kunnossapidosta ja säännöllisestä nuohouksesta.
EnergialuokkaD2007
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontit2023: A1-huoneiston hankinta taloyhtiölle ja poikkeamishakemuksen hyväksyntä tilan osittaiselle muuttamiselle asuinkäyttöön 2022: etäluettavat huoneistokohtaiset vesimittarit, ovipuhelinjärjestelmän asentaminen, huoneistokohtaisen sähkö- ja atk-keskuksen sekä dataverkkojen uusiminen, hormien kunnostus tarvittavin osin ja huoneistokohtaisten Velco-venttiilien asennus linjasaneerauksen yhteydessä, patteriverkoston termostaattien uusiminen ja verkoston tasapainottaminen, yleisten tilojen palovaroitinjärjestelmä, yleisten sisätilojen (kellari, ullakko, rappukäytävät) valaistuksen uusiminen, kellaritilan ja polkupyörävaraston kunnostaminen, märkätilojen peruskorjaukset linjasaneerauksen yhteydessä 2022-2021: perinteinen linjasaneeraushanke 2021: lukitusjärjestelmän päivitys 2021-2019: linjasaneerauksen hanke- ja toteutussuunnittelu 2019: sähköpääkeskuksen uusiminen 2018: peltikaton kuntokartoitus ja paikkamaalaus, kellaritason viemäreiden ja käyttövesiputkistojen uusiminen sekä tonttiviemärin sukitus 2018- 2016: piha-alueen kunnostustöitä: Saariniemenkadun puolen istutusaltaan salaojitus, rakennuksen sokkelin ruiskubetonivahvistus ja kosteuseristys sekä ikkunoiden edessä olevien suuojamuurien rakentaminen. Alueen suojakaiteiden, kivitöiden ja istutusten uusiminen 2016: A-katuoven kunnostus, 2 muun katuoven sekä piha- ja parvekeovien uusiminen, sisäpihan puoleisten ikkunoiden huoltomaalaus, kellaritason mittaukset ja digipiirustukset 2014: märkätilojen digimittaukset ja piirustukset, märkätilojen tarkastukset ja pienten vaurioiden korjaukset 2012: vesikaton maalaus 2011: parvekeovien ja ikkunoiden maalaus, putkiston rtg- ja videokuvaus (kellari) 2010: lämmönjakohuoneen kunnostus ja laitteiden uusinta 2009: pihan sadevesiviemärilinjan muutostyö 2008-2007: kadunpuoleisten ikkunoiden kunnostus 2005: vesikaton maalaus 2003: viemäreiden huuhtelu ja kuvaus 2000: pihan asfaltointi 1999: porrashuoneet maalaus 1996: julkisivut, parvekkeet korjaus ja maalaus, ulkoikkunoiden korjaus ja maalaus, vesikatto korjaus ja maalaus 1962: putkisto
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit2024: A1 huoneiston jako asuinhuoneistoksi (A1) ja liikehuoneistoksi (C 25) 2025: kiinteistökeskuksen lattialämmitysryhmiin kWh mittarit 2025-2028: - jätesuojien rakentaminen - porttikongin rappauksen ja maalauksen korjaus sekä valaistuksen uusiminen sekä sisäpihan puoleisten ulkoseinien alaosien rappausten ja maalausten korjaus - kadunpuoleisten ikkunoiden kuntoarvionti ja huoltomaalaus, porttikongin kunnostus - peltikaton huolto sekä rännien ja syöksytorvien kunnostus - vanhan TV kaapeloinnin purku
Tontin pinta-ala778 m²
Tontin omistusOma

Palvelut ja liikenneyhteydet

Kuvat

Kiinteistönvälittäjä

Karolina Mattsson-Nordberg

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiLAT
 • Olen tehnyt myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun parissa töitä yli 30 vuotta
 • Viimeiset 5 vuotta olen toiminut erittäin menestyksekkäästi laillistettuna kiinteistönvälittäjänä
 • Toimin kiinteistönvälittäjänä pääkaupunkiseudulla

Pyydä asiakirjat tai sovi esittely

 • Hidden
 • Hidden