Saunalahdenkatu 6, Espoo

 • 235 000 €
 • 48,5m2
 • 2h+kt+lasitettu parveke (yhtiöjärj. mukaan 2H+KT+S+PARVEKE)
 • Kerrostalo
 • 2015

Esittely

Yhteystiedot ja esittelyt

Yhteystiedot
 • Mari Varonen
 • Nord LKV Oy
 • mari@nordlkv.fi
 • 040 680 7752

Asunnon perustiedot

Kohdenumero21533555
Sijainti
 • Saunalahti
 • Saunalahdenkatu 6
 • 02330
 • Espoo
TyyppiKerrostalo
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä2h+kt+lasitettu parveke (yhtiöjärj. mukaan 2H+KT+S+PARVEKE)
Asuinpinta-ala m²48.5 m²
Yhteensä m²48.5 m²
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Lisätietoja pinta-alastaRakennus- ja huoneistorekisterin mukaan 48 m².
Kerros4
Kerroksia5
Rakennusvuosi (päättynyt)2015
Käyttöönottovuosi2015
VapautuminenSopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta235 000 €
Myyntihinta234 662,79 €
Velkaosuus337,21 €
Yhtiövastike203,71 €
Rahoitusvastike21,83 €
Hoitovastike181,88 €
Vesimaksu
 • 26
 • oma mittari
Autopaikkamaksu21.83 € / kk
Lisätietoja maksuistaLatausvalmiuden rakentamiseen taloyhtiö ottanut limiitin, joka konvertoidaan lainaksi. Luottolimiitti 8.9.2023 9370,49 € Sähköautojen latausinfran limiittiä ei ole vielä konvertoitu lainaksi. Tuosta on kuitenkin maksettu pääomavastiketta 1.1.2023 alkaen, joten kun lainaa ei ole nostettu ja rahoitusvastiketta on kerätty, on maksettu pääomavastiketta ”liikaa” tällä hetkellä eli lainalaskelmalla tuo näkyy ylijäämänä. Huoneiston hankeosuus latausinfrahankkeesta 7,25€/m² eli 48,5m²*7,25€ = 351,63€. Yhtiökokouksessa 4.4.2023 päätettiin, että hallitukselle annetaan valtuudet periä enintään kahden kuukauden ylimääräinen hoito- ja/tai rahoitusvastike tai jättää perimättä enintään kahden kuukauden hoito- ja/tai rahoitusvastiketta vastaava määrä. Lainaan voi tehdä ylimäärisiä lyhennyksiä korontarkistuspäivänä 22.8. 100 euron kululla. Muina aikoina pankki veloittaa myös jälleenrahoituskulut, jotka on varmistettava pankilta erikseen. Isännöitsijäntoimisto veloittaa lainaosuuslaskelmasta hinnastonsa mukaan. Ostaja vastaa kauppaa varten tehtävistä lainaosuuslaskelmista. OSAKELUETTELO ON SIIRRETTY MAANMITTAUSLAITOKSELLE Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty huoneistotietojärjestelmään, joten ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan. Yhtiöjärjestys 5§ Yhtiö voi tilata erilaisia asumiseen ja elämiseen (esim. kotisiivous, catering-palvelu, pesula) liittyviä palveluita niille yhtiössä asuville osakkeenomistajille, jotka omistavat edellä 4§ mainittujen asunto-osakkeiden hallintaan oikeuttavia osakkeita. Tilatuista palveluista aiheutuvista kustannuksista peritään palveluvastiketta, jonka suuruuden määrää yhtiön hallitus palvelun käytöstä aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan.

Asunnon lisätiedot

Tilojen kuvausEteisessä parketti, seinät maalattu. Eteisestä käynti tilavaan vaatehuoneeseen, joka sijaitsee peilikaapin takana.
ParvekeAsunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
 • Parveketyyppi: lasitettu, ulostyönnetty
HissiTaloyhtiössä on hissi
Asuntoon kuuluu
 • kaapeli-tv
YleiskuntoHyvä
Tehdyt korjauksetIsännöitsijäntodituksen mukaan viilentävän ilmalämpöpumpun lups haettu 14.5.2023. Ei asennettu.
EnergialuokkaC2013
Lämmitysjärjestelmän kuvausKauko
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedotMyynnistä ja toimeksiannon hoitamisesta vastaavat yhteistyössä välitysliikkeet Nord LKV Oy y-tunnus: 3111503-8 virallinen käyntiosoite: Bulevardi 13, 00120 Helsinki ja Kiinteistönvälitys Asuntokaupanvauhdittaja LKV Oy y-tunnus: 3191476-1 virallinen käyntiosoite: Bulevardi 13, 00120 Helsinki Välitysliike toimii itsenäisenä välittäjä yrittäjänä yhteistyösopimuksella Nord LKV Oy:n kanssa.

Asunnon tilat ja materiaalit

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: betoni
Katto
 • Tasa / Kumibitumi
 • Huopa
Keittiön kuvaus
 • Harmonisin värein sisustettu keittiö on avonainen olohuoneen suuntaan. Keittiössä kodinkoneet: Bosh jääkaappi/pakastin, Bosch uuni ja keraaminen liesitaso, Bosch astianpesukone, liesituuletin SwegonCasa, Työtila laminaattia, välitila laattaa. Lattia parkettia, seinät maalattu.
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Eteisestä käynti tilavaan kylpyhuoneeseen, jossa on suihku, taitettava suihkuseinä, pesukoneliitäntä, paikka pesutornille, wc-istuin, pesuallas, allaskaappi, peilikaappi. Pyykkikaappi. Lattia laattaa, seinät maalattu.
Olohuoneen kuvaus
 • Asunnon pohja on toimiva, sillä olohuoneeseen mahtuu isompikin sohva ja ruokailutila sekä tv. Tilasta on käynti lasitetulle parvekkeelle, joka on koko huoneiston levyinen ja iltapäivä- ilta-aurinkoon. Olohuoneen lattia parkettia ja seinät maalattu.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Lukumäärä: 1
 • Yksi makuuhuone, jonne parisängyn saa oviaukkojen väliin ja käynti molemmin puolin huonetta. Nyt tilaan on laitettu työpiste, joten sänky on hieman eri kohdassa kuin sängyn paikka. Lattia parkettia, seinät maalattu.
Säilytystilojen kuvaus ja lisätiedotHuoneistolle kuuluu häkkivarasto saman rapun kellarikerroksessa.

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimiAsunto Oy Espoon Merihiekka
Isännöitsijän yhteystiedotKiinteistö-Tahkola Helsinki Oy Itälahdenkatu 15-17, 00210 Helsinki Isännöitsijä: Kimmo Huhdanpää kimmo.huhdanpaa@kiinteistotahkola.fi puh. 020 748 0069
Taloyhtiössä muutaKerhotila, kuivaushuone, varasto, saunaosasto, varasto (ulkoiluvälineet), väestönsuoja. Saunaosasto, kerhotila ja jätteenkeräystila ovat yhteiskäytössä Asunto Oy Kaarnapurjeen kanssa. Tontilla sijaitsevat VSS tilat ovat kriisin aikana yhteiskäytössä hallinanjakosopimuksen mukaisesti. Koneellinen poisto. Yhtiöllä hallinnanjakosopimus Asunto Oy Espoon Kaarnapurjeen kanssa. Osuus yhteisestä tontista: 2900/6150. Yhtiöjärjestyksen 5$ muutos/päivittäminen Päätettiin 4.4. yhtiökokouksessa yksimielisesti, että yhtiöjärjestykseen lisätään kirjaus koskien sähköautojen latausinfran ja latauslaitteiden kunnossapitovastuusta, joka on ylimääräisen yhtiökokouksen (8.12.2021) päätöksen mukaisesti taloyhtiöllä. Kirjaus yhtiöjärjestykseen Taloyhtiön kunnossapitovastuulla ovat myös osakashallintaisille autohallipaikoille asennetut sähköajoneuvojen latausinfra ja -laitteet. Päätettiin yksimielisesti, että osakkaiden muutostöinä asennuttamien ilmalämpöpumppujen kunnossapitovastuu kirjataan yksilöidysti yhtiöjärjestykseen. Korjaus-, kunnossapito-, huolto- ja vahinkovastuu on kyseisen huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistajalla. Kirjaus yhtiöjärjestykseen: Osakkeenomistaja vastaa osakkeenomistajan huoneistoon ja sen ulkopuolelle asentamasta/asennuttamasta ilmalämpöpumpusta sekä kaikista sen osista ja niiden kunnossapidosta. Tämän määräyksen tarkoituksena on, ettei yhtiölle eikä toiselle osakkaalle aiheudu mitään kustannuksia ilmalämpöpumpun asennuksesta tai sen käytöstä. Osakkeenomistaja vastaa ilmalämpöpumpun kunnossapidosta ja sen korjaamisen kustannuksista. Osakkeenomistaja vastaa lisäksi ilmalämpöpumpun yhtiölle aiheuttamista ylimääräisistä kustannuksista, kuten ilmalämpöpumpun purun ja ennalleen saattamisen aiheuttamista kustannuksista yhtiön suorittaman kunnossapitotoimenpiteen yhteydessä.
EnergialuokkaC2013
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontitKunnossapitotarveselvityksessä ei ole merkitty tehtyjä kunnossapitotöitä. Tilinpäätöksen 2022 mukaan yhtiössä on suoritettu normaaleja ylläpito- ja huoltokorjauksia.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontitKUNNOSSAPITOTARVE YHTIÖKOKOUSTA SEURAAVIEN VIIDEN VUODEN AIKANA Yhtiö on valmistunut 2015 ja hallitus katsoo, ettei yhtiöllä ole normaalin vuosittaisen kunnossapidon lisäksi sellaisia tarpeita yhtiön rakennusten ja kiinteistön kunnossapitoon yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana, jotka vaikuttaisivat olennaisesti osakehuoneistojen käyttämiseen, yhtiövastikkeeseen tai muihin osakehuoneiston käytöstä aiheutuviin kustannuksiin. Vuonna 2021 ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätetty autohallin latausinfran rakennustyö on alkanut helmikuussa 2022 ja päättyy kesään 2022 mennessä. Toimintakertomuksen 2022 mukaan merkittävämpiä lähivuosien huoltotöitä on ilmanvaihtojärjestelmän säätö j aIV-kanavien nuohous sekä valaistuksen vaihtaminen led-pohjaiseksi. Loisteputkien valmistus on kiellettyä elokuun 2023 jälkeen, joka johtaa valaistuksen uusimiseen lähivuosina. 2024 IV-nuohous 2026 autohallin, ulkovalaisimien ja porrashuoneen valaistuksen vaihto led-pohjaiseksi
Tontin pinta-ala4050 m²
Tontin omistusOma

Palvelut ja liikenneyhteydet

PalvelutLippulaiva lukuisine palveluineen 3,3 km S-market Saunalahti 150 m K-Market Kivenlahdenkatu 1800 m Alepa Kivenlahti 2,3 km Iso Omena lukuisine palveluineen 8,1 km
LiikenneyhteydetLänsimetron 2 vaiheen metropysäkki Kivenlahdessa 2,1 km Bussi (liitäntä Matinkylän metroon), suora bussi Helsinkiin ja Kamppiin.
PäiväkotiPerhepäivähoitaja Natalia Bäck Tmi 800 m Saunarannan päiväkoti 650 m Tillinmäen päiväkoti 1 km Päiväkoti VekaraVuori 1750 m
KoulutSaunalahden koulu 400m Meritorin koulu 2,3 km Saunalahden yläkoulu 400 m Mainingin koulu 2,8 km Espoonlahden lukio 4,7 km Espoon yhteislyseon lukio 3

Kuvat

Kiinteistönvälittäjä

Mari Varonen

Ylempi kiinteistönvälittäjä, YKV, LKV, DI
 • Olen toiminut kiinteistönvälitysalalla vuodesta 2015
 • Laillistettu kiinteistönvälittäjä, LKV suoritettu 2016
 • Kiinteistönvälitysalan Bonari-koulutus 2015
 • Uudistuotannon myynnin koulutusohjelman Uudari sertit 1 ja 2
 • Diplomi-insinööri ja pitkä ura takana niin operatiivisen toiminnan johdossa, konseptoinnissa sekä kehittämisessä (mm. tehtaan rakennusprojekti, pesulan käynnistä, pesulan johto, sertifikaattien rakentaminen jne).

Pyydä asiakirjat tai sovi esittely

 • Hidden
 • Hidden